Vi i vårt hushåll handlar primärt på Coop, med MedMera-kortet. Det har en rad fördelar, och en av dem är att man som medlem får personliga rabatter (något ICA var först i Sverige med), baserat på sina tidigare inköp.

Coops App är en strålande produktion tycker jag, bland annat så blir den tillgänglig direkt via startkärmen på iPhone via iBeacon (gissning?) när man är i en Coop-butik. Hypermodernt.

En daglig mindre utmaning för min familj är att hålla inköpslistan någorlunda uppdaterad. Det resulterar ofta i flera turer till butiken än nödvändigt. Här skulle Coop kunna hjälpa oss!

Coop kan förutsäga min inköpslista, baserat på mina tidigare köp. Påminna mig om vad som snart kommer att vara slut (baserat på tidigare konsumtionsmönster). Ett exempel: Vi använder ungefär 2 paket krossade tomater per vecka. En enkel uppgift för en smart inköpslista – varje vecka föreslår den att vi bör köpa 2 paket krossade tomater. När köpet har gjorts så börjar räknaren om för just den varan.

Det vore underbart att ha det så här för alla våra inköp, på sätt skulle vi ha ett mindre tomt skafferi, och slippa göra småinköp för att komplettera vår egen glömska.

Detta kanske redan är på gång, om inte så ser jag fram emot när det finns!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.