Den Hela Optimisten är trancenderingen av yin och yang, optimistens och pessimistens upplösning, motsättningarnas fullföljelse och oundvikliga utveckling. Insikten om att varken optimisten eller pessimistens livstolkning ger uttrymme för allt det fantastiska som livet erbjuder, så ämnar Den Hela Optimisten att möjliggöra en ännu rikare livsupplevelse.

Om du anammar dessa riktlinjer och principer så behöver du ej studera tankarna bakom. Genom att praktisera detta så kommer förståelsen att etableras efter erfarenhet.

Principerna

  • Klaga aldrig. Den Hela Optimisten är lösningsorienterad och bemöter alla klagomål med medvetandegörande, konstruktiva förslag och lösningar.
  • Var medveten om ditt språk. Den Hela Optimisten svär ej. Svordomar ger uttryck för irritation och negationer. Den Hela Optimisten undviker negationer och leker istället med positiva beskrivningar på kreativa sätt.
  • Var medveten om ditt uttryck. Den Hela Optimisten ler närhelst det är ett äkta och hjärtligt leende. Men bara då!
  • Var inte rädd. Den Hela Optimisten räds inte rädslor, och agerar inte på rädsla. Istället ifrågasätter och analyserar Den Hela Optimisten rädslornas ursprung och dess validitet. Den Hela Optimisten inser att rädslorna är de enda begränsningarna och strävar efter total frihet från dem.
  • Döm inte. Den Hela Optimisten har inga fiender. Människor fattar olika beslut, och Den Hela Optimisten respekterar det. Den Hela Optimisten kan däremot välja att bestrida en mänsklig aktivitet genom att utmana den med ett bättre alternativ.
  • Straffa inte. Den Hela Optimisten använder varken fysiskt eller psykisk våld. Den Hela Optimisten påverkar genom att uttrycka sina tankar i tal, skrift, bild och musik för att sprida dem. Aldrig genom våld eller tvång, bara genom kreativitet.
  • Ge generöst, ge fritt och ge med glädjen att kunna få ge. Den Hela Optimisten ger till alla, närhelst det passar eller inte passar. Däremot så ger Den Hela Optimisten bara när den kan ge, aldrig annars. Energi är en oändlig tillgång, men ibland är synen grumlig och ljuset kanske inte riktigt når fram.
  • Ifrågasätt. Den Hela Optimisten utmanar konventioner och normer på ett lekfullt och självklart sätt. Framtiden är redan här, och den behöver belysas, utlevas och etableras!
  • Vårda din reaktionsförmåga genom att ta fullt ansvar för din upplevelse. Den Hela Optimisten tar hela ansvaret för sin upplevelse och ger aldrig bort ansvaret till någon annan. Aldrig!
  • Sträva konstant efter att utvecklas. Den Hela Optimisten strävar alltid och outtröttligt efter att utvecklas.
  • Respektera din omgivning. Den Hela Optimisten inser att dess inflytande är fullständigt, men ändå begränsat. Denna komplexa motsättning är nyckeln till Den Hela Optimistens helhet.

Lycka till i din strävan!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.